Lyngby-kakor

Lite köpt och lite hembakat tillhör julmaten. Mindre stress blir det med planering åtminstone för mig. Förra året fick Ni recept på min goda mjuka julpepparkaka. I år vill jag dela med mig av min variant av bondkakor.

Lenas Lyngbykakor (ca 60 st)

200 gr smör

1,5 dl strösocker

1 msk sirap

1 dl pinjenötter

Rivet citronskal av en halv citron

1 tsk bikarbonat

5-6 dl vetemjöl

Rör smör, socker och sirap smidigt. Hacka pinjenötterna, blanda med mjöl, bikarbonat och rivet citronskal. Arbeta snabbt ihop till en deg. Rulla ut degen till 3-4 cm tjocka rullar. Låt dem ligga kallt ca en timma.

Gör kakor genom att skära rullarna med vass kniv i 0,5 cm-tjocka skivor. Lägg skivorna på bakplåtspapper på plåtar. Grädda i 150 grader i ca 15 minuter.

 

Tänk om vi hade lite, lite snö i södra Sverige så blir det ljusare ute.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *