När jag ser tillbaka på min blogg så hittar jag ca 20 olika recept. Nu i rabarbertider kommer ni väl ihåg min franska rabarbermarmelad https://antnanel.se/rabarbermarmelad-min-egna-fransk-eller-nagonannans/
Här kommer ett rabarber recept till, den Irländska rabarberkakan. Väldigt god tycker jag, och jag använder endast florsocker och mjölk i garneringen. Det är helt rätt recept, man skall inte använda bakpulver.
Irländsk rabarberkaka
Rabarber, ca 300-500 gr
175 gram smör
175 gr socker (2,5 dl)
3 ägg
150 gr vetemjöl (2,5 dl)
Garnering: Florsocker + mjölk + flagad mandel eller Florsocker + vatten + konjak.
Ansa först rabarber och skär i 3 cm långa bitar. Smält smöret. Vispa ägg och socker mycket väl, häll i det smälta smöret och vetemjölet och rör smeten jämn. Smöra och bröa en rund form och häll i smeten. Stick ner rabarber-bitarna lodrätt och tätt. Grädda i 175-200 grader i 40-50 minuter. När kakan kallnat rör ihop garnering och häll över hela kakan. Det rinner så fint ner i hålen bredvid rabarbern.
Bilden ovan är från ett marmeladkok och hör inte ihop med den irländska rabarberkakan. Tekniken fallerar just nu.