Skum

Är det någon mer än jag som gör saft? Och sedan tar skummet och gör kräm på? Det är inte skumt, det är ren nostalgi att någon gång att under sommaren smaka barndomsminnen, en liten skål med röd skumkräm. Den blir godast av jordgubbar.

Idag har jag plockat mycket vita vinbär, lite krusbär, blad av krusmynta och lagt till en citron. Det har blivit jättegod saft.

En starkare dryck att dricka på vinterkvällarna, kan du få av jordgubbar gör så här:

Fransk jordgubbslikör

250-300 gr mogna jordgubbar av söt sort (ca 0,5 liter)

1 flaska rosévin, 75 cl

3 dl strösocker

3 dl Eau de Vie

Rensa och dela bären, lägg dem i ett kärl och slå på vinet. Täck kärlet och låt bären dra i rumstemperatur ett par dagar.

Slå vin och bär i en kastrull, helst rostfri, och rör ner sockret. Värm utan att koka, bara så att sockret löser sig under omrörning. Låt kallna. Sila från bären och filtrera vinet. Blanda vinet med konjaken och tappa likören på flaskor. Lagra ett par månader, gärna längre innan avsmakning.

 

Skumkräm på jordgubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *