Fritt broderi är viktig i mitt skapande och FRI är nyckelordet också när det gäller den müsli jag ofta gör själv. Den är enkel att göra och jättegod i vilken variation som helst. Man blandar det man tycker är gott själv.
1 liter havregryn
0,5 liter rågflingor
2 dl vetegroddar
1 dl hackade hasselnötter
0,5 dl rapsolja + 1 dl sirap + ca 1 dl vatten
2 dl russin.
Blanda grynen i en bunke (men inte russinen) och blanda olja,sirap och vatten och ringla över grynen. Blanda och häll ut grynmassan på bakplåtspapper i en långpanna. Rosta blandningen mitt i ugnen i 175 grader i 20-30 minuter. Vänd och rör emellanåt. Ta ut plåten och låt kallna. Blanda ner russinen och förvara i burk.
Variation: Lägg till det huset förmår t ex vetekli, linfrö, solrosfrön, pumpakärnor och/eller valnötter och strimlade torkade aprikoser efter rostningen.