Experiment med rödkål

Rödkålen låg oanvänd i kylskåpet. Det hade bara gått åt en liten bit till sallad på julafton. Då kom jag på det, jag använder det till att färga tyg med. Alltså i en stor gryta åkte delad rödkål och några vita tygbitar. Det såg lovande ut, efter en timma kokning såg det svagt blått ut, jag tänkte, det kanske behövs lite syra. Tänkte jag alltså och hällde i 2 msk äpplecidervinäger. Ja, det såg fortfarande ok ut. Det fick stå och svalna över natten. Nästa dag kokade jag tyget i vatten för att få färgen att fastna. Se på foton nedan hur resultatet blev. Det blev smutsgråblått……. Inte alls som jag hade tänkt mig, misslyckat experiment alltså. Frågan är om det var vinägern som var fel….

Färgat tyg med rödkål

Skam den som ger sig, det är bara att pröva igen. Men innan dess sätter jag målet med Photoshop istället, detta är den lila färgen jag ville ha.

Lila tyg photoshopat

Under tiden kan jag plocka bort röran från julbordet.

Oredan på julbordet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *