Frallor

Jag tycker om att baka och helst när solen skiner. Men enkelt skall det vara. Här är några frallor som inte behöver så mycket arbete, men lite framförhållning och planering. Jag vet inte var jag hittat receptet, men det hette från början Karolinas sommarfrallor, tack Karolina.

Karolinas lata sommarfrallor

25 gr jäst

5 dl kallt vatten

1 msk honung eller sirap

1 msk olivolja

Ca 12 dl rågsikt eller vetemjöl+rågsikt 2 tsk salt

2 tsk salt

Rör ut jästen i 5 dl kallt vatten i en bunke. Tillsätt honung, olivolja, salt och rågsikt. Blanda ihop degen. Täck med handduk och ställ i kylen över natten. Sätt ugnen på 225 grader på morgonen nästa dag eller efter ca 8 timmar. Ta fram degen och häll ut den på rejält mjölat bakbord, knåda inte. Häll över lite mjöl över degen, skär den i portionsbitar i bitar oregelbundet och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Det blir ca 24 bitar. Grädda i ca 20 minuter.

  • Ogräddade
  • Gräddade och så goda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *