Kreativ bakning

December 2021 och Januari 2022 börjar för mig med mycket gemenskap och mycket mat och bakning. Jag har testat min mormorsrecept på ‘Rostocks stjärnor’:

200 gr smör, 200 gr vetemjöl, 3 msk vispgrädde

Rör smör, mjöl och grädde. Låt degen vila i kylskåp en timma. Kavla ut den ½ cm tjock, vänd degen ett kvarts varv mellan varje kavling; och ta ut kakor med stjärnmått eller glas. Pensla kakorna med lite äggvita, tryck dem i pärlsocker och lägg dem på smord plåt. Grädda i 225 grader i ca 5 minuter.

Jag har inte haft något mål utan gjort som Paul Klee säger I Pedagogial Sketchbook från 1925:

’an active line on a walk, moving freely without a goal. A walk for a walk’s sake. The agent is a point that moves around.’

Rostocks stjärnor
Lantbröd på jäsning
Broderad bakduk
Västerbottenspaj

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.