Kumminbröd

Tänkte dela med mig av skapande verksamhet:

Gillar ni att sy och brodera, både nybörjare och vana, så testa att följa på Facebook, en utmaning varje vecka. Det går att skriva på svenska, det översätts. Adressen är: TextileArtist.org community stitch challenge 2020. Nedan är mitt bidrag till första veckans utmaning.

Gillar ni att baka så kommer här ett supergott Kumminbröd. Det har funnits med mig länge och jag tror receptet hette Utö-bagarens kumminbröd.

Kumminbröd

50 gr jäst, 8 dl ljummet vatten, 4 dl vetemjöl

Smula jästen i degbunken och häll över ljummet vatten. Rör om och tillsätt vetemjölet. Låt stå och jäsa i 30 minuter.

Ca 16 dl Rågsikt, 3 tsk salt, 1 msk kummin; Till utbakning 2 dl vetemjöl

Tillsätt rågsikt, salt och kummin och arbeta ihop till en deg. Forma till två limpor, sikta över grovt rågmjöl, skåra på några ställen och låt jäsa i 45 minuter.

Grädda limporna i nedre delen av ugnen, börja på 250 grader, sänk genast till 200 grader och grädda ca 50 minuter. Om ni brukar använda termometer för att kolla om brödet är klart skall det vara 98 grader.

Om ni gillar att promenera, se långsiktigt, över hav och sjö. Om ni bara tänker tänk långsiktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *