Lenas frysta bakelser

Dessa bakelser blir supergoda och är praktiska att ha på lut i frysen. Det kan ta lite tid att göra men det är det värt. Vill du göra en tårta i stället går ju det också bra. Detta är lika gott som en jordgubbstårta på sommaren.

Lenas frysta bakelser

Ugnsvärme 175 grader, det blir ca 16 stycken

Botten:

200 gr mandelmassa

1 msk kakao

2 ägg B

Bullformar i aluminiumfolie

Grovriv mandelmassan. Vispa med elvisp tillsammans mandelmassan med kakao och äggen. Ställ ut aluminiumformar på en plåt och klicka i ca 1 msk i varje form och grädda i ca 15 minuter eller tills de är torra. Låt kallna.

Mousse:

150 gr blockchoklad

3 ägg

1 msk kaffepulver

2 dl vispgrädde

Riven choklad till garnering

Jag brukar börja med att ta fram tre bunkar. Dela två ägg i äggula och vita, lägg vitorna i skål 1 och äggulorna i skål 2. Knäck ett helt ägg till i skål 2. Häll upp grädden i skål 3. Vispa vitorna i skål 1 hårt. Vispa grädden i skål 3 hårt. Vispa äggen i skål 2.

Smält chokladen i kastrull på svag värme eller i vattenbad. Häll chokladen ner i skål 2 och rör snabbt om tillsammans med kaffepulver. Vänd därefter ner vitorna först, sedan den uppvispade grädden.

Fördela moussen i formarna över mandelmassebotten så det blir lite råge. Garnera med riven choklad. Ställ formarna på ett fat i frysen tills de stelnar. Ta fram formarna vartefter de skall serveras och låt dem halvtina. De är hållbara 1-2 månader i frysen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *