Må bra och ha roligt

I oroliga tider både i världen och med familj och vänner, finner jag hjälp i att Brodera mera. Jag har samlat några ord om detta här, ord som jag funnit hos mig själv och hos andra och burit med mig.

Jag bestämmer mig för att bara leka med en tråd, trä den på en nål och sätta nålen i tyget och bara börja. Då har jag fattat ett beslut och jag känner mig mer i kontroll. Jag blir på bättre humör, avsikten och beslutet ger mig kraft.

Att vara kreativ ger mig lugn och stillhet både från världen utanför och inuti. Jag väljer var min uppmärksamhet riktas. Kreativiteten kan vara att baka bröd, att skriva, att måla, att sy eller ta en promenad och planera.

Kreativiteten är som meditation, när jag känner rytmen av att göra, existerar bara nuet. Det förflutna har fallit bort, och framtiden försvinner. När jag syr saktar min andning ner och detta säger till min hjärna ”Allt är ok. Det är ingen fara.” Jag blir lugn när jag skapar och syr för hand.

När jag syr och börjar experimentera med olika färg och garner och inte minst stygn, det gör mig fokuserad. Jag prövar ett nytt stygn, jag klarar det, det ser bra ut. Jag blir nöjd, nöjet att experimentera, att klara en utmaning ger mig kraft.

Att umgås med andra människor som har samma intresse och dela aktiviteter ger anknytning. Tänk så många trevliga gemensamma upplevelser vi kan få. I Sverige har vi Täcklebo broderiakademi och över hela världen finns det cirklar och grupper, t ex TextileArtist.org, facebook grupper som Vävspolen, Printing with botanicals. Även om internet har en hel del nackdelar, så har det många fördelar, genom att förena människor med liknande intressen.

Nu skall jag ha roligt och testa min kreativitet genom att baka (med nytorkade nässlor i degen) och sedan brodera mera……

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *