Fritt broderi utställning

Jag har haft utställning på Handkraft i Trollhättan april-maj 2021. Det var i höstas mellan pandemivåg 1 och 2 som jag var optimistisk nog att tro på ett snabbt slut på pandemin. Så blev inte fallet tyvärr, men det känns ändå rätt för mig att sammanfatta, reflektera och hänga upp bilder jag gjort. Jag har all förståelse för att det inte blev så många besökare, men jag fick sålt lite ändå, tack.

Utställningen bestod av två delar – Mitt Trollhättan och Textil konst. Mitt Trollhättan är 30 bilder som jag baserat på fotografier jag tagit själv och låtit skriva ut på tyg. Därefter har jag broderat med kinesiskt silke på dem i olika geometriska former och andra former jag tyckt stämmer med bilden. Det är mina personliga tolkningar av Trollhättan och det finns många fler fina motiv som jag inte har med. En av de motiv jag saknar är de vackra statyer som finns, men det beror på upphovsrätt, som jag kommer att berätta om i annat inlägg. Textil konst är de bilder jag under 1-2 års tid broderat. Här är exempel på två bilder.

Magasinsgatan i Trollhättan, porten jag gått ut och in genom i 19 år. Ibland hade det behövts grafitti, men det var inte aktuellt då.
Oxen, Fritt broderi på målat tyg och med applikationer och många detaljer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *