Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/2/e/4/antnanel.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/2/e/4/antnanel.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/2/e/4/antnanel.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/2/e/4/antnanel.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/2/e/4/antnanel.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Julmatkasse - Lena Nordström

Julmatkasse

I vår tid med materiellt överflöd känner jag det väsentligt att gå tillbaka till det ursprungliga. Det som vi alltid har delat tillsammans och det är maten. Min andra julklapp som är tradition, förutom julkalendern som jag skrivit om tidigare, till mina nära och kära är att göra en julmatkasse. Jag har under några år tagit fram recept som jag har testat själv och som smakar väldigt gott.

Jag har köpt ingredienserna till en rätt, allt utom det som är kylvaror, skrivit ut receptet snyggt och lagt det och torrvarorna i en snygg påse. Det blir julmatkassen för året. Vad det blir i år håller jag på att testa fortfarande…..

nov 13 casio bak 002

Här är exempel på en julmatkasse från år 2012.

Långpannebröd

50 gr jäst

5 dl vatten

1 tsk salt

½ dl brun farinsocker

1 msk anis och fänkål

2 stora morötter finrivna

1 dl hela linfrö

5 dl rågsikt

ca 7 dl dinkelmjöl eller vetemjöl

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader. Lös jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och alla de andra ingredienserna. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa övertäckt ca 40 min. Låt degkroken hänga kvar och kör efter jäsningen degen i några minuter till eller knåda den på bakbordet. Lägg ett bakpapper i ugnens långpanna och tryck ut degen direkt i långpanna. Skär degen i ca 20 rutor. Sätt på ugnen på 225 grader. Låt jäsa ytterligare ca 30 min. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 min. Låt svalna på galler under bakduk.

Variationer:

Använd honung istället för farinsocker, eller använd pumpakärnor istället för linfrö och/eller uteslut kryddorna, morötterna och använd enbart vetemjöl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *