Läs Björn Ranelid

Jag har läst min första bok av Björn Ranelid. Det kommer att bli fler, var så säker. Är det någon som kan skapa med ord och nyanser som är som färger för mig, så är det Björn. Jag har fått lov att citera dessa tänkvärda ord av honom:

”När människan talar, lyssnar hon också. Hon skriver och läser samtidigt, men  varje bokstav och ord slungar hjärnan och kanske själen in i framtiden som  ligger en halv mening bort eller femtio sidor….”

Mitt i renovering av vårt torp i Skåne så ser jag konst i allt, även den enklaste spånskiva med lim på. Jag tänker på framtiden, planering av inredning och gardiner…….. och måste avsluta med Björns ord igen:

”Att leva är att simma från stranden jag till stranden du i havet vi. Jag blir  till och lever genom andra människor och att skriva är att upplåta hjärtat och  själen åt dem.”

lim-pa-spanskiva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *