Tomhet…

Det är tomhet. Jag har tagit ner mina tavlor från utställningen. Jag känner mig nöjd, men vet inte vad jag skall ta tag i härnäst. Jag vet också att jag måste vänta ut tomheten. Inspirationen kommer till mig när det är dags.

För att söka vidare läser jag tidningen som utges av Täcklebo Broderiakademin nr 1-2 2015 med tema Inspiration. Jag fastnar för en artikel av Jytte Harboesgaard om att begränsningar främjar kreativiteten. Begränsningar kan ge frihet att experimentera.

” Vi var vana vid att broderiet var ett stygnprov eller skulle bli något bestämt. Detta menar jag är en av orsakerna till att det är så svårt att förnya broderiet, vilket jag anser att vi måste om broderiet skall ha ett berättigande i framtiden. Det var här idén till konceptet Dogmabroderi föddes. I Dogmabroderiet broderar man efter regler som man själv bestämmer…… Den viktigaste regeln är att broderiet inte ska användas till något bestämt. Istället är det själva processen att brodera ”fritt” efter reglerna som är den viktiga drivkraften….”

Detta är något att i tanken ta fasta på. Jytte ger exempel på begränsning, t ex endast använda lodräta stygn, endast brodera inom en trekant eller något annat. Välj din egen begränsning och experimentera. Jag undrar om detta inte är något för mig att börja så sakteliga igen. Jag får reflektera över det samtidigt som jag arbetar i trädgården och sedan avslutar med ett kvällsdopp, 22 grader i vattnet. Rönnbären börjar mogna till rött.

Rönnbären börjar mogna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *