Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/2/e/4/antnanel.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/2/e/4/antnanel.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/2/e/4/antnanel.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/2/e/4/antnanel.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/2/e/4/antnanel.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Hildasholm värd att se - Lena Nordström

Hildasholm värd att se

Vi har varit i Dalarna några dagar och besökt Hildasholm. Det är en liten herrgård i Leksand som ägdes av Axel Munthe och hans fru Hilda. Hilda var från England och bodde där på vintrarna och i Leksand på somrarna tillsammans med sina två söner. Det var en intressant rundtur i huset och i trädgården, mycket fint beläget vid Siljans strand.

Jag fick många intryck och  broderimässigt var det mycket lyckat, många fina saker smyckade hemmet, t ex stora borddukar broderade av Emma Zorn, bäddlinne i engelskt broderi. På ett sidobord i deras ”finrum” låg en bok med ett omslag gjort i ”crazy quilt” av sidenlappar, mycket fint broderat.

Jag rekommenderar en tur till Dalarna, bodde i Tällberg på Gyllene Hornet, och hann också med besök på Jobs i Västanvik med helt underbara tryckta tyger;  och på Sätergläntan, hemslöjdens kursgård med en underbar butik.

Dalarna är färgen grön för mig, precis som björkar och de underbara fantasifullt klippta granarna på Hildasholm (se deras hemsida, där står hur man gör).

Björkalle mot Hildasholm
Björkalle mot Hildasholm
Hildasholm, Leksand
Hildasholm, Leksand
Klippta granar på Hildasholm
Klippta granar på Hildasholm

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *