Gammalt broderi och nya tankar

Visste ni att broderi är en av de äldsta dekorativa konsterna i världen. Nålen uppfanns för 45 000 år sedan – det är svårt att tänka sig.

Hur börjar man ett broderi? – en Tanke som sätter sig, en eller flera idéer……

Börja klottra om du inte använder en skissbok, eller åtminstone skriv några stödord och datum när du kom på den utomordentligt briljanta idén. Fortsätt lek på ett vitt papper och tänk ur olika vinklar och inte minst……

Varför vill jag brodera detta? Vilken känsla infinner sig? Är det rogivande och lugnt eller är det – banne mig så får det inte vara, jag vill bidra till att ändra detta-, känn efter. Tänk som en fjäril som hoppar mellan olika blommor och testa vad skulle passa på just mitt broderi. Vad vill jag förmedla?

Smala mer information. Vilka tyger har jag, vilka färger på trådar och vilka trådar vill jag använda. Leta i dina lådor (helst) eller köp.

Begränsa dig, tänk färre färger, tänk ett eller två olika stygn. Detta är något som jag arbetar med ständigt. Jag har för många idéer i huvudet samtidigt och vill för mycket på en gång på en bild, hjälp, det får inte plats. Det förmedlar ju inte det jag ville från början eller gör det det?

Fortsättning följer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *