Textil inspiration 4

Nu var det slut med utmaningen från Textile Artist. Men det fanns och finns ju flera utmaningar.

Kalmar konstmuseum – Stickaktivism

Där hänger (till 5 sept) bl a ett 2,2 km lång stickning. Sedan 2014 har den baskiska organisationen Harituz arbetat med projektet Madejas contra la violencia sexista – Nystan mot genusrelaterat våld. Den konstnärliga symbolen i form av en jättelik och ständigt växande halsduk reser runt i världen med målet att den kilometerlånga stickningen en dag ska klä EU-parlamentet i Bryssel. Idag mäter stickningen nära 5 km. En stående inbjudan till alla att bidra. Det gjorde jag och stickade 1 meter av restgarner.

Egna eko tryck

Jag gjorde försök med egna eko tryck, en del bra och en del mindre bra. Återkommer om detta.

Djur och Odjur

Djur & odjur är ett projekt som görs av hemslöjdsföreningar och förbund i Västra Götaland i samarbete med hemslöjdskonsulenterna. Det syftar till att slöjda på distans. Varje person som anmälde sig fick sig tillskickat en tyglapp att brodera på med temat Djur & Odjur. Över 600 broderier finns nu upphängda på Vänermuseet i Lidköping och sedan skall dessa vidare till andra utställningsplatser i Sverige. Se gärna filmen på facebook om alla dessa djur och odjur, det är helt fantastiskt hur många som har gjort så mycket fint.

De fortsätter med att aktivera och inspirera, så gå gärna med i gruppen. Här är mina små djur och odjur (tror det blir 15 st).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *